MAAIKE BOON

Wie is Maaike Boon?

Mijn naam is Maaike Boon. Op mijn tiende ben ik begonnen met dansen. Ik voelde eigenlijk gelijk de passie voor het dansen, en vanaf toen ben ik continue met het dansen door gegaan. Het dansen maakt daarom al vanaf jonge leeftijd een deel van mijn leven uit! Ik heb dus ook veel vrije tijd besteed aan dansen in de vorm van lessen, workshops en een opleiding om mijn danscarrière succesvol te maken. Naast veel audities voor dansgezelschappen was het ook altijd al een droom om mijn eigen dansschool op te richten. En dat ben ik dan ook gelijk gaan doen na het behalen van mijn diploma! Hiermee hoop ik mijn passie voor het dansen, door te geven aan de leerlingen die dansen ook helemaal geweldig vinden!

In 2008 ben ik begonnen met lesgeven. Eerst alleen aan kleinere kinderen, daarna deed ik er steeds meer uren en stijlen bij voor alle leeftijden. Zo heb ik les gegeven op leerlingen op middelbare scholen, om te laten zien dat bewegen ook heel erg leuk kan zijn!

Mijn inmiddels opgedane ervaring:

2008 – Dansvakantie op Kreta met de bekende Jack Dance Factory. Hier kreeg je iedere dag les van de beste hiphop docenten van Nederland en Belgie.

2008 – Achtergrond danseres in de videoclip van “Daliano”.

2009 – Meegedanst in de musicalproductie “Het Haarlems Dagblad” wat een geweldige musical was. Een erg leerzame ervaring.

2009 – Folklore optredens Doedans Festival Biddinghuizen.
2009 – Achtergrond gedanst in de film “afblijven”.

2010 – Folklore reis naar Bulgarije gemaakt. Ik heb hier een week meegedraaid met verschillende dansgroepen en ben op bezoek geweest bij hét “Trakia Assemble”. Dit is hét folklore gezelschap van Bulgarije.

2011 – Uitvoerende danseres Djalita Dancers

Daarnaast heb ik mijn opleiding Dansdocent en uitvoerend danseres behaald aan het Cios Dansacademie Haarlem.