LESAANBOD

ENTHOUSIAST? SCHRIJF JE NU IN!

(ouder)-Peuterdans

Tijdens de (ouder)-peuterdansles is het drie kwartier lang feest. Door de combinatie van dans, muziek en fantasie kan dans-expressie bijdragen aan zowel de fysieke als de cognitieve groei van uw kind. In de peuterdans-lessen leren de kinderen bewegen op muziek door uitproberen, nadoen, herhalen en hun fantasie te gebruiken. Spelenderwijs leren zij woorden te geven aan hun bewegingen en ontdekken zij hun eigen bewegingstaal.
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Kidsswing

Ook in de kidsswing-les staat dansplezier en dansbeleving centraal. We noemen deze les ook wel ADV les (algemene dansante vorming). Naast veel improvisatie en dansexpressie, maakt het kind op speelse wijze kennis met danstechniek: zoals balans, ballettechnieken, muzikaliteit en houding. Er wordt ook aandacht besteed aan samenwerken en gestructureerde dansen.
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Dance Mix

In de les Dance-mix komen verschillende dansstijlen voorbij, van hiphop tot clipdance en van jazzdance tot musicaldans. Tijdens deze les kun je je dansvaardigheden verbeteren door te oefenen met verschillende stijlen en technieken.

Daarnaast is het ook leuk om te zien hoe de verschillende stijlen zich verhouden tot elkaar en hoe je ze kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een jazzdans combineren met een hiphopelement of een musicaldans met een clipdance-stukje. Kortom, de les Dance-mix is een leuke manier om je dansvaardigheden te verbeteren en te ontdekken wat je allemaal kunt met dans. Kom langs en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de danswereld!

Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Tapdance

We maken ritmes met onze voeten. Een intensieve les waar niet alleen je voeten maar ook de rest van je lijf aan het werk wordt gezet. We tappen op heerlijke muziek, van klassiek tot musical tot top 40. Beleef het plezier van deze les!
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Streetdance/Hiphop

streetdance

Streetdance en Hiphop zijn de meest populaire dansvormen van deze tijd. Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd. Het gaat van eenvoudig tot ingewikkeld. Hiphop en Streetdance zie je veel in videoclips. De muziek bestaat uit Rap, R&B, House en Funk. De muziek en de trendy bewegingen vormen een stoere vorm van bewegen. De lessen bestaan uit kracht en stretchoefeningen, maar vooral veel danscombinaties. Dynamisch, los, strak, maar altijd intensief. De les wordt gegeven vanaf 7 jaar en er is geen maximum leeftijd. Naast een reguliere Streetdance/Hiphop les bieden wij speciale lessen voor gevorderden.
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Klassiek ballet

klassiek ballet - modern

Klassiek ballet is de basis en ‘de moeder van alle dansvormen’ van alle dansvormen. Het draait om de techniek, lichaamshouding, sierlijkheid en een betere bewustwording van het lichaam. In de les worden de oefeningen aan de barre en au milieu (vrije ruimte) gedaan. Waarbij veel aandacht wordt geschonken aan coördinatie, beheersing, lenigheid, ritmegevoel, techniek en uitvoering. Door de jaren heen wordt het lichaam sterk en soepel gemaakt. Vanaf de leeftijd 6 jaar kan je Voor klassiek ballet kiezen. Deze les wordt gecombineerd met moderne danstechnische bewegingen en choreografie.
Kenmerken van de moderne dans zijn het werken vanuit het centrum van het lichaam, ademhalingstechniek, het contact met de vloer en veel gebruik van draai- en zwaaibewegingen.
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Jazz/Show/Musicaldans

Musical Dans

In de Jazz/show/musical les zal er gedanst worden op bekende Show/Musical nummers. Deze les wordt gecombineerd met jazz technieken, kenmerken daarvan zijn: lichaamscoördinatie, expressieve bewegingen, lyriek en sensualiteit. Jazz bewegingen zijn contrastrijk. Ze zijn soms vloeiend en soms scherp,waardoor er een dynamiek ontstaat.
Buiten het dansen om wordt er ook aandacht besteed aan zang en spel oefeningen.

Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Kinderen voor Kinderen

Welkom bij onze dansles “Kinderen voor Kinderen”! In deze les leren we dansen op de muziek van de populaire Kinderen voor Kinderen-albums. We leren leuke en leerzame choreografieën die speciaal zijn gemaakt voor kinderen van alle leeftijden.

Of je nu net begint met dansen of al enige ervaring hebt, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze lessen. We leren niet alleen dansmoves, maar ook de basisprincipes van muziek en ritme.

Onze leraren zijn gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring in het onderwijzen van kinderen. We bieden een veilige en leuke omgeving waar kinderen kunnen leren, groeien en plezier hebben.

Schrijf je nu in voor onze danslessen “Kinderen voor Kinderen” of vraag een gratis proefles aan en laat je kind de wereld van de dans ontdekken!

K3 Les

Welkom bij de K3 dansles! Tijdens deze les leren de kinderen dansen op bekende K3 muziek en leren ze dansen als een echte K3 danseres!

Onze ervaren dansdocenten leiden de kinderen stap voor stap door de dansbewegingen en helpen ze om hun eigen stijl te ontwikkelen. Of je nu net begint met dansen of al ervaring hebt, deze les is geschikt voor iedereen.

De K3 dansles is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en het zelfvertrouwen van de kinderen. Bovendien is het een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en samen te werken als team.

Schrijf je vandaag nog in voor de K3 dansles of vraag een gratis proefles aan en laat je kind meedoen aan deze leuke en leerzame activiteit. We kijken ernaar uit om je te zien dansen!

Jazz/Modern

jazz modern

De kernmerken van jazzdance zijn: lichaamscoördinatie, expressieve bewegingen, lyriek en sensualiteit. Jazzdance bewegingen zijn contrastrijk. Ze zijn soms vloeiend en soms scherp, waardoor er een dynamiek ontstaat. Er wordt gedanst op eigentijdse muziek en de les wordt altijd afgesloten met een danscombinatie. De oefeningen die je in de les doet zullen je verbeteren in de danscombinatie. Coördinatie, ritmegevoel, lenigheid en conditie worden door middel van oefeningen op goed niveau gebracht. Deze les wordt gecombineerd met moderne dansstijl.

Kenmerken van de moderne dans zijn het werken vanuit het centrum van het lichaam, ademhalingstechniek, het contact met de vloer en veel gebruik van draai- en zwaaibewegingen. Er wordt vaak gedanst op blote voeten of sokken om het contact met de vloer zo direct mogelijk is.
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Female hiphop


Female hiphop is een specialiteit binnen de hiphop en urban stijlen. Bij Female hiphop worden de allerlaatste commerciële trends ingezet. Denk aan nummer van de vrouwelijke popsterren Beyoncé, Rihanna en J.lo. Maar ook de bewegingen uit videoclips en grote shows!

In deze les leer je vrouwelijk en sierlijk te bewegen. Wekelijks werk je samen met de docent naar choreografieën toe.  Deze les is stoer, sexy, vrouwelijk en powerfull!

Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

High Heels Class

Bent je op zoek naar een leuke en uitdagende manier om uw dansvaardigheden te verbeteren? Dan bieden wij de perfecte oplossing: High Heels Class!

In onze High Heels Class leer je de kneepjes van het vak om op een sensuele en ritmische manier te dansen op hoge hakken. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en er wordt rekening gehouden met ieders individuele niveau en mogelijkheden.

Schrijf je nu in voor onze high heels dansles en ontdek hoe je op een sensuele en ritmische manier kunt bewegen op hoge hakken. Laat je innerlijke danseres naar boven komen en geniet van deze unieke danservaring.

Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Dancehall

Dancehall is een energieke dansvorm waarbij hiphop en reggae gecombineerd worden. De dansstijl wordt uitgeoefend op muziek met een afro of reggae beat. In de choreografieën worden heupbewegingen en diverse ritmes gebruikt. De choreografieën zijn veelal vrolijk van aard en een mix van vrouwelijk en stoer.

Dancehall is een dansstijl die veel van je lichaam en spieren vraagt. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de buik, bil en been spieren!

Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Zumba – Bodyfit

zumba bodyfit

Na een warming-up volgen er spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam! In deze les variëren we met gewichtjes om nog efficiënter te trainen. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht en soepelheid. We zoeken de uitdaging, ieder op zijn eigen niveau.
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Bodyshape

zumba bodyfit

Na een warming-up volgen er spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam! In deze les variëren we met gewichtjes om nog efficiënter te trainen. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht en soepelheid. We zoeken de uitdaging, ieder op zijn eigen niveau.
Schrijf je hier gelijk in of vraag een gratis proefles aan!

Yoga

Yoga bij jou in de buurt !

Yoga is veel meer dan alleen je tenen aanraken of een beetje ontspannen. Door yoga leer je meer over  jezelf.. Je leert je lichaam beter kennen, maar gaat ook aan de slag met je geest.

In de yogales doen we verschillende houdingen en ademhalingstechnieken. Deze geven je meer energie en zorgen voor een gezond lichaam. Daarnaast bouw je kracht en souplesse op in je spieren.

Door yoga kun je meer bewegelijkheid ervaren, meer in balans komen met jezelf en daarnaast kan het helpen stress te verminderen.

In mijn Yogalessen worden de houdingen rustig aangeboden en uitgelegd/voorgedaan waardoor iedereen het goed kan volgen en mee kan doen. Je hoeft dus niet “heel lenig te zijn”  dit wordt vaak gedacht bij Yoga maar is in veel lessen en ook in die mij, niet belangrijk, je eigen grenzen opzoeken en accepteren daar draait het om.

Wil je ook de voordelen van Yoga ervaren? Kom dan een keer zonder verwachtingen een proefles volgen en ervaar wat het voor je doet

Tot Snel! Iris Koenders

Donderdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur,

Donderdagavond van 19.45 tot 20.45 uur.

Zaterdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur

Waar:  Dorpsstraat 294 ( bij Dansschool Maaike)

De prijs van een proefles is € 5 euro.

Voor meer informatie en inschrijvingen  Telnr 06-53353802

Stoelyoga

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Een les is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen. Stoelyoga maakt niet alleen het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer door de rustgevende ademhalingsoefeningen.

Is bewegen op een matje te zwaar? Dan is stoelyoga vast iets voor jou.

Hoe ziet een Stoelyogales eruit?

Een les bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen en concentratietechniek.

Schrijf je gelijk in of vraag een gratis proefles aan! Via:

Mail:                info@vbjannie.nl

Telefoon:          0642217705

Pilates

Het is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is.

Ze zeggen dat Pilates zijn methode “Contrology” noemde, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen.

Tijdens de training ligt de focus op “core-statibilty”, dat is de methode om ervoor te zorgen het lichaam in de correcte balans staat om de wervelkolom te ondersteunen. De wervelkolom is de basis van elke beweging van het lichaam.